2. COVID-19: SENY, RESPONSABILITAT I SOLIDARITAT.

Benvolguts pares i mares,

La COVID-19 és el tema d’actualitat en tot el món i la informació en relació a aquesta malaltia és molta i molt repetida, per aquest motiu, aquestes línies no pretenen ser més del mateix, però sí una reflexió que ens ajudi a tots a entendre la importància i serietat del tema.

A portes de conéixer les mesures que adoptarà el Govern Central i davant la sol.licitud del President de la Generalit, el sr. Quim Torra per fer efectiu el confinament de Catalunya, ens trobem amb una mesura de contenció de la pandèmia COVID-19 davant la seva propagació creixent, amb l’objectiu de facilitar l’actuació dels professionals i evitar el col.lapse dels espais necessaris per realitzar l’atenció sanitària corresponent.

Una mesura que necessàriament ha d’anar acompanyada del seny i la responsabilitat individual i en conjunt, de tot la ciutadania, per tal de tancar les possibles línies de contagi. Tal vegada com de la solidaritat que hem de mantenir respecte la feina dels professionals, les persones infectades i greus i la resta de població a qui s’ha de protegir i evitar el seu contagi.

Seny, Responsabilitat i Solidaritat perquè el confinament esdevè una forma de convivència excepcional que estem acostumats a veure a les pel.licules però que són realitats moltes vegades, molt difícils per a tots i sovint, molt dures per la població amb major risc de precarietat, exclusió, edat….

Ara, és moment de la serenitat, ara és moment de fer pinya perquè aquesta malaltia ens mostra que tots som iguals i tots hem de cuidar de tots per això:

Moltes gràcies als professionals de la salud pública que dediquen el seu esforç, en aquests moments, amb manca de mateiral i amb excès d’hores de presència.

Moltes gràcies a aquelles persones que es movilitzen desinterasadament per ajudar a altres amb més dificultats.

Moltes gràcies a qui roman a casa.

Gràcies a tots!

Fdo. Ampla Pla Marcell