TEMPS DE CANVI. TEMPS DE RENOVACIÓ I CREIXEMENT.

Tot just finalitza un curs acadèmic ple de canvis, adaptacions i cooperació. Un curs que va començar en el marc d’una rutina normalitzada però que ha hagut d’adaptar-se en formes i comunicació, als canvis que ens ha portat ,aquesta crisi sanitària, a tots els nivells del dia a dia i de la realitat que coneixíem.


Gràcies a tots per la bona feina feta: equip directiu, professorat, mares i pares, alumnes i Ampa perquè des de la participació i cooperació de tothom, hem fet girar la roda per donar suport a la formació acadèmica dels nostres fills i de la convivència en societat de tots i d’aquesta manera, continuar avançant, sense deixar ningú enrera.


Des de l’ Ampa seguim compromesos, volem continuar sumant i donant resposta a les inquietuts de mares i pares, d’alumnes i professionals educatius per ser aquest enllaç comunicatiu i la força que permet arrivar encara més enllà…per això us esperem a tots i us agraïm per endavant, la vostra col.laboració.


Ens veiem de tornada, un any més, renovats i compromesos!.

Bon estiu a tothom i moltes gràcies!.


Salutacions,
Fdo. Grup Ampa.

……………………………Continuarà……………………….
JO EM QUEDO A CASA. JO ACTUO.

Benvolguts pares i mares!

El Covid-19 ens ha portat una nova realitat. El confinament a casa, el canvi de les rutines diàries, l’aïllament i limitació de les nostres relacions personals…però també ens ha proporcionat un espai i temps d’observació i reflexió per valorar el que és important del que no ho és, la responsabilitat per protegir qui pot patir amb major afectació aquesta malaltia, l’ agraïment envers els professionals que vetllen pel benestar de tots i l’empatia i solidaritat per actuar i treballar units per donar’ls hi suport i facilitar la tasca que realitzen i el seu dia a dia.


De manera anònima, a través de les xarxes, pares i mares, fills i filles, companys i companyes, amics i amigues, coneguts i conegudes, desconeguts i desconegudes…ciutadans, organitzacions de comerços, associcions, ampes,empreses, ajuntaments…han creat un lligam de suport per preparar i repartir material, per imprimir mascaretes i pantalles, per portar-les i repartir-les als hospitals.


L’equip directiu i Ampa del Pla Marcell amb col.laboració amb totes les ampes del centres educatius de primária i secundària de Cardedeu han participat amb aquesta solidaritat compartida, aportant material, hores de cosir, impresions 3D d’epis i donació econòmica per tal de proveïr l’Hospital de Granollers i resta de centres d’atenciò mèdica així com organitzacions d’atenció personal. A tots ells, des d’aquestes línies un agraïment de tot cor i un molt, molt fort: 👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻


MOLTES GRÀCIES A TOTS!


Salutacions,
Fdo. Grup Ampa.PLA MARCELL ON-LINE.

Benvolguts pares i mares!

A raó del tancament dels centres educatius, l’equip directiu i docent del Pla Marcell ha preparat vies alternatives per tal de donar continuïtat al dia a dia.

1-Pel que fa la comunicació amb les families que ja tenen fills estudiant al centre:

“A partir de dilluns 16 de març l’atenció al públic de l’institut es farà online o per via telefònica. El mòbil habilitat és el 667 70 04 26 i atendrem en horari 9:00h a 14:00h. “.
“Es preveuen comunicacions regulars que farem per mail i penjarem a la web del centre”.

2-Pel que fa a les families que volen realitzar la inscripció per primera vegada al centre:

“Les famílies que tingueu previst fer preinscripció per 1r d’ESO rebreu instruccions (que encara no tenim) per fer-la efectiva”

3-Pel que fa als alumnes:

S’ha prepat material d’estudi, segons cada curs, un espai de entreteniments i un apartat de noticíes actualitzat, al que els alumnes podran accedir a través de la mateixa pàgina web del centre i/o en següent link: acasa.plamarcell.cat

“Estem preparant un espai online amb cursos classroom per cada grup classe i amb un horari d’atenció del professorat i de connexió de l’alumnat de 9:00h a 13:00h. Allà tindran un horari de les diferents matèries amb tasques i el professorat disponible. No són deures d’estiu (que els podem fer el dia 14 de setembre!!).. és una organització online però amb una disposició horària concreta per anar fent tasques més curtes i amb terminis d’entrega també curts”. 

Moltes gràcies a tots!

Salutacions,

Fdo. Grup Ampa.

2. COVID-19: SENY, RESPONSABILITAT I SOLIDARITAT.

Benvolguts pares i mares,

La COVID-19 és el tema d’actualitat en tot el món i la informació en relació a aquesta malaltia és molta i molt repetida, per aquest motiu, aquestes línies no pretenen ser més del mateix, però sí una reflexió que ens ajudi a tots a entendre la importància i serietat del tema.

A portes de conéixer les mesures que adoptarà el Govern Central i davant la sol.licitud del President de la Generalit, el sr. Quim Torra per fer efectiu el confinament de Catalunya, ens trobem amb una mesura de contenció de la pandèmia COVID-19 davant la seva propagació creixent, amb l’objectiu de facilitar l’actuació dels professionals i evitar el col.lapse dels espais necessaris per realitzar l’atenció sanitària corresponent.

Una mesura que necessàriament ha d’anar acompanyada del seny i la responsabilitat individual i en conjunt, de tot la ciutadania, per tal de tancar les possibles línies de contagi. Tal vegada com de la solidaritat que hem de mantenir respecte la feina dels professionals, les persones infectades i greus i la resta de població a qui s’ha de protegir i evitar el seu contagi.

Seny, Responsabilitat i Solidaritat perquè el confinament esdevè una forma de convivència excepcional que estem acostumats a veure a les pel.licules però que són realitats moltes vegades, molt difícils per a tots i sovint, molt dures per la població amb major risc de precarietat, exclusió, edat….

Ara, és moment de la serenitat, ara és moment de fer pinya perquè aquesta malaltia ens mostra que tots som iguals i tots hem de cuidar de tots per això:

Moltes gràcies als professionals de la salud pública que dediquen el seu esforç, en aquests moments, amb manca de mateiral i amb excès d’hores de presència.

Moltes gràcies a aquelles persones que es movilitzen desinterasadament per ajudar a altres amb més dificultats.

Moltes gràcies a qui roman a casa.

Gràcies a tots!

Fdo. Ampla Pla Marcell

LA COVID-19: PREVENCIÓ I ACTUACIÓ.

Benvolgudes families,

El darrer dimecres 11 de març del 2020, L’ OMS (Organització Mundial de la Salut) oficialment, va considerar la malaltia COVID-19 com una pandèmia, donada la seva simultanietat a diferents països del món.

La inexistència de vacuna i la facilitat amb la qual es transmet suposa que la població amb més risc d’afectació, siguin les persones majors de 65 anys i /o les que pateixen problemes de salut previs al virus (malalties de cor, pulmons diabetis i problemes d’inmunitat) pels quals l’índex de mortalitat s’eleva al 8%, en la població de més de 70 anys, a diferència de la resta de població on l’ afectació és redueix entre el 0,2% i 0,4%, en persones d’entre 10 i 49 anys (segons l’article publicat per Diari de Tarragona del 27 de febrer del 2020).

La transmissió del virus que causa la COVID-19 principalment, es dóna a través de les gotes que s’exalen al parlar, tossir i esternudar.

Les mesures de prevenció per pal.liar el contagi en les relacions interpersonals són clares:

1-Mantenir la distància mínima de seguretat interpersonal: 1-2 metres.

2-Cobrir la boca en cas de tos o esternut i fer-ho preferiblement amb la part interior del colze ja que amb les mans, freqüentment ens toquem ulls, nas i boca que són les mucoses per on s’absorveixen les gotes infectades.

3-Realitzar de manera freqüent i meticulosa la higiene de les mans amb aigua i sabó o sol.lucions alcohòliques (70%).

Altres indicacions a tenir en compte són:

1-Evitar que les persones grans surtin al carrer i que mantinguin contacte amb els nens.

2-Evitar els espais on es concentri multituts de gent.

3-Evitar anar als Caps i hospitals.

En el cas que es presentin símptomes d’infecció: tos seca, problemes resporatoris i febre, caldrà trucar al telèfon d’emergències 112 i emergències mèdiques 061.

Per més informació en relació al COVID-19 el govern central ha habilitat la següent compte de twiter: @SaludPublicaEs.

Tambè trobareu informació la pàgina web de la Generalitat: canalsalut.gencat.cat i a la pàgina web de la OMS.

Gràcies a tots.

Fdo: Grup Ampa.

INFORMACIÓ ECONÒMICA

Benvolgudes families!

Aquesta setmana, està previst que es faci la liquidació dels ingressos obtinguts amb les vendes de la Fira de Nadal.

Els propers dijous dia 5 i divendres dia 6 del corrent, al mateix centre Pla Marcell. Els voluntaris que van participar tant en els tallers de preparació com en la venda al stand, trobaran companys i companyes de l’ Ampa encarregats de fer el pagament prèvia signatura al llistat de control conforme aquest es realitza.

Des de la Direcció del Pla Marcell s’ha enviat un e-mail a les families amb la informació detallada així com l’autorització annexa que haurà de ser signada i presentada per tal de fer efectiu el cobrament.

Per altra banda, tal com es va comunicar en l’ e-mail que es va enviar durant el darrer mes de febrer, en breu, es passarà als números de comptes facilitats, el rebut corresponent a la quota de l’ Ampa d’aquest curs, l’import del qual pujarà a 25,00 euros.

Per més informació, podeu contactar al correu de l’Ampa Pla Marcell: ampa@plamarcell.net

Ens trobem com sempre a l’ Ampa i seguirem en contacte als diferents canals comunicatius.

Gràcies a tots!.

Grup Ampa

…………………………..Continuarà……………………………….

FEBRER, FEBRERET ÉS EL MÉS CURTET.e

Benvolgudes families!

Febreret curtet que arriva ple d’activitats i aquí, en destaquem algunes:

  • Dimecres 12 de febrer.

Xerrada a la Sala de les columnes del Ajuntament de Cardedeu, de la plaça Sant Joan, a les 19:30h organitzada per Hi Som amb la col.laboració del Ajuntament de Cardedeu i de Sustainable Developvemt Goals.

L’ associació cardedeuenca que treballa per la integració de les persones amb una discapacitat física o psíquica així con d’aquelles que pateixen risc d’exclusió social busca amb aquesta proposta, “remoure consciències, com sempre” envers L’Esport com a eina de transformació social.

  • Dissabte 22 de febrer:

Celebració del Carnestoltes a la Tèxtil Rase del carrer Llinars núm. 61 de Cardedeu, a les 23h. Organitzada per les ampes del Sui, Raspall i Pla Marcell amb col.laboració dels Escoltes de Cardedeu, del Ajuntament i de DJ Sarau, aquesta festa tindrà música, photocall, begudes no alcohòliques i servei per deixar roba (al preu de 1 euro) i llums de neó per roba blanca.

Gràcies a tots.

Ens trobem com sempre a l’ Ampa i seguirem en contacte als diferents canals comunicatius.

Gràcies. 

Grup Ampa

…………………………..Continuarà……………………………….

AGENDA FAMILIAR DESEMBRE’19

Benvolguts de nou!

Aquest mes de desembre, arriva ple d’activitats per tota la familia:

DIMARTS 10 DE DESEMBRE:

Les diferents ampes dels centres educatius de primària i secundària de Cardedeu, organitzen una xerrada d’interés comú. Aquest any, el tema és la sexualitat dels joves. Seguidament, trobareu més informació detallada.

DIJOUS 12 DE DESEMBRE:

L’associació Carac de Cardedeu de pares i mares de fills amb altes capacitats de Cardedeu, amb la col.laboració del Ajuntament de Cardedeu, celebrarà la seva primera trobada. Aquí, trobeu més informació.

DIVENDRES 13, DISSABTE 14 i DIUMENGE 15.

La fira de Nadal de Cardedeu tindrà lloc com cada any i de nou, els alumnes del Pla Marcell participaran en la mateixa, amb la venda dels productes que ells mateixos han preparat amb l’ajuda de pares i mares, en els tallers celebrats a l’aula de tecnologia del centre Pla Marcell. Seguidament, disposeu d’una mostra del que trobareu a l’estand.

Gràcies a tots per la gran tasca realitzada!

Ens trobem com sempre a l’ Ampa i seguirem en contacte als diferents canals comunicatius.

Gràcies. 

Grup Ampa

……………………….Continuarà……………………………

PREPAREM EL NADAL!

Benvolguts de nou!

La fira de Nadal és l’activitat on els alumnes, mares i pares que hi participen, comparteixen un mateix espai, un temps comú, un esforç, dedicació i entusiasme de treball pel qual les persones s’uneixen i creen una experiència i un record de vida.

Aquest any, la preparació i celebració de la fira considerara els següents aspectes:

1. Tallers.

Els tallers per la preparació dels productes que es vendran a la fira, tindran lloc la setmana del 2 al 5 de desembre, de 16 a18h a l’aula de tecnologia del Pla Marcell. La participació als mateixos és voluntària per aquells alumnes, pares i mares que desitgin i puguin assistir-hi.

2.Articles.

Després de valorar les diferents opcions proposades, els articles que finalment, es portaran a la fira seran: llibretes, ampolletes decoratives, clauers, imans, polvorons, ramets, plantes de nadal i gominoles.

El disseny, la preparació i la presentació final dels mateixos es farà als tallers organitzats amb aquest fi.

3.Polvorons.

La venta de polvorons és voluntària per els alumnes que desitgin fer ús d’aquesta opció com una ajuda econòmica per pagar les excursions o viatges que es facin al llarg del curs lectiu ja que els diners que se’n obtinguin de la seva venda, directament, es podran descomptar del pagament de les mateixes.

El repartiment de les caixes es farà el dijous 28 i divendres 29 de novembre, a la biblioteca del Pla Marcell, de 14 a 15h.

4.Fira de Nada.

La fira de Nadal de Cardedeu es celebrara el 13, 14 i 15 de desembre. L’horari d’atenció al stand serà de 10 a 20h (amb 1:30h per dinar). Els alumnes, mares i pares que desitgin participar-hi poden inscriure’s cumplimentant el formulari corresponent.

Seguidament , trobareu l’enllaç amb la informació i formulari per qui vulgui inscriure’s!….tothom queda convidat!.

Moltes gràcies a tots!.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSehM3zOSeQb212gmWF1CnUXNg3gePJmvGHxJAF8cNdCZLAVhQ/viewform?usp=sf_link

Ens trobem com sempre a l’ Ampa i seguirem en contacte als diferents canals comunicatius.

Gràcies. 

Grup Ampa

……………………….Continuarà……………………………

18/11 AMPA PLA MARCELL. ESTACIÓ FIRA DE NADAL.

Benvolguts de nou!,

El projecte Fira de Nadal segueix endavant amb una convocatòria extraordinària de l’Ampa Pla Marcell, fixada pel proper dilluns, dia 18 de novembre del corrent.

El punt de partida de l’activitat, ha estat el lloguer de la carpa que s’utilitzará a la fira i la pluja d’idees iniciada amb els productes per vendre a la fira, de la que s’ha fet comunicació al whatsapp de l’Ampa, on es convida tothom a participar i aportar idees.

A banda de les opcions tradicionals, aquest any s’ha valorat preparar petits detalls amb la nova talladora làser de la que disposa el Pla Marcell, d’aquesta forma, una part dels voluntaris als tallers participaran en el disseny d’aquets detalls, una altra part de l’execució i l’altre, de la presentació final de les diferents opcions.

Queda pendent concretar l’organització i les llistes de participació dels tallers, però qui desitgi i/o pugui formar-ne part, pot comunicar-ho al correu de l’Ampa Pla Marcell: ampa@plamarcell.net

Cal dir que, tant aquesta activitat com tantes altres, quedarien en res sense la col.laboració d’alumnes, pares i mares, així doncs, gràcies a tots i seguim endavant!

Ens trobem com sempre a l’ Ampa i seguirem en contacte als diferents canals comunicatius.

Gràcies. 

Grup Ampa

……………………….Continuarà……………………………